SŠC „Ivo Andrić“ pripremio najbolji video povodom Nedjelje djeteta

05.10.2021.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske ocijenilo je kao najbolji video „Imam pravo“, koji su učenici Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“, zajedno sa profesorom, pripremili povodom obilježavanja Nedjelje djeteta.

Profesor srpskog jezika i književnosti Radmila Trifković rekla je Srni da su video pripremili kao odgovor na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta osnovnim i srednjim školama da pripreme spot u trajanju od trideset sekundi o temi „Dječija prava“.

„U našem videu pomenuta su samo neka od prava djeteta – pravo na ljubav, slobodu, da budemo isti ili da se razlikujemo, pravo na uspjeh i na neuspjeh, pravo na poštovanje tradicije, pravo na učenje, pravo na smijeh. Sva pomenuta prava ilustrovana su kadrovima u kojima se pojavljuju naši učenici. Video promoviše prave društvene vrijednosti, sport i toleranciju“, napomenula je Trifkovićeva.

Ona je izjavila da će ovim povodom za učenike i profesora škole, koji su učestvovali u realizaciji projekta, u četvrtak, 7. oktobra, biti organizovan prijem u zgradi Vlade Republike Srpske.

Prema njenim riječima, Ministarstvo će nagraditi ovu školu novčanom nagradom od 1.000 KM.

SRNA