Srednjoškolski centar „Ivo Andrić“ obilježio Dan škole

09.10.2023.

U Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“ u Višegradu danas je, povodom rođendana nobelovca Ive Andrića, nizom kulturno-zabavnih i sportskih sadržaja, te prijemom za učenike i zaposlene obilježen Dan ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Direktor Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Dragana Zečević rekla je da je odgovornost profesora velika, ali da će istrajati u svojoj misiji stvaranja dobrog kadra koji predstavlja budućnost Višegrada.

„Značaj obilježavanja ovog dana je istaći ono što se tokom cijele godine radi, a to je podsjećanje na Andrićevo djelo i život“, rekla je Zečevićeva.

Čestitke povodom Dana srednjoškolskog centra uputio je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je danas posjetio ovu ustanovu.

„Koristim priliku da svim profesorima i đacima na ovaj dan poželim dobre rezultate u budućnosti i izražavam uvjerenje da će svi uložiti maksimum kako bi naša djeca izašla na pravi put, postali dobri ljudi, stekla obrazovanje i po okončanju školovanja vratila se u Višegrad“, rekao je Đurević.

Povodom Dana Srednjoškolskog centra učenici i njihovi profesori organizovali su kviz znanja za učenike i položili cvijeće na Andrićeve spomenike.

SRNA