Srednjoškolcima 1.000 KM za najbolji video -spot o dječijim pravima

07.10.2021.

Učenici Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ iz Višegrada nagrađeni su danas sa 1.000 KM za najbolji video-spot pod nazivom „Imam pravo“ koji su snimili u okviru obilježavanja Nedjelje djeteta i poslali na konkurs Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Profesor srpskog jezika u ovoj školi Radmila Trifković rekla je Srni da su tim povodom danas boravili na prijemu u Banjaluci koji je za njih organizovala resorni ministar Sonja Davidović.

„Naš video o pravima djeteta izdvojio se među više od 90 prijavljenih spotova. Zahvalnice i nagrade uručila nam je Davidovićeva koja je tokom prijema govorila o značaju njegovanja obrazovanja i porodice kao najznačajnije karike društva“, istakla je Trifkovićeva.

Ona je podsjetila da su video-spot pripremili na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta osnovnim i srednjim školama da snime spot u trajanju od 30 sekundi o temi „Dječija prava“.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović danas je u Banjaluci organizovala prijem za učenike i nastavnike dvije osnovne i jedne srednje škole iz Banjaluke, Višegrada i mjesta Maslovare u Kotor Varoši, koji su snimili najbolje video-spotove o temi „Dječija prava“, povodom Nedjelje djeteta.

SRNA