Smanjen broj saobraćajnih nezgoda

16.02.2021.

Na području opštine Višegrad u protekloj godini smanjen je broj saobraćajnih nezgoda, ali je povećan broj nastradalih lica, istaknuto je na sastanku lokalnog Savjeta za bezbjednost saobraćaja.

Vođa saobraćajnog sektora Policijske stanice Višegrad Ilija Gavrilović rekao je da je u 2020, u odnosu na 2019. godinu, broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 25 odsto, ali je, nažalost, broj nezgoda sa nastradalim licima povećan.

On je istakao da je u 2020. godini stradalo 11, dok je u 2019. bilo šest nastradalih lica.

Prema njegovim riječima, zbog pandemije virusa korona, smanjen je intenzitet saobraćaja, ali je broj nezgoda u kojima su stradali pješaci povećan, čemu treba posvetiti pažnju u periodu koji dolazi.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević smatra da sublimiranje svih zaključaka sa sjednica Savjeta predstavlja put do rješenja koje će donijeti bezbjednost svim građanima.

Đurević je naglasio da će sljedeće sedmice održati sastanak sa predstavnicima Šumskog gazdinstva „Panos“, „Romanijaputeva“ i „Puteva Republike Srpske“, gdje će zajednički razmotriti sve mogućnosti kako bi bezbjednost saobraćaja doveli do najvišeg nivoa.

SRNA