Slovačka donirala pomoć Crvenom krstu

12.05.2017.

Oružane snage Slovačke dopremile su danas Crvenom krstu Višegrad pomoć namijenjenu socijalno ugroženom stanovništvu, vrijednosti 9.600 evra.

Pukovnik Oružanih snaga Slovačke Marian Bodolo rekao je novinarima da je pomoć sakupljena od vjernika i sveštenih lica koja su u Oružanim snagama Slovačke.

„Pomoć sadrži odjeću, lijekove, hranu, higijenske pakete i namijenjena je osobama koje su u teškoj socijalnoj situaciji“, istakao je Bodolo.

On je dodao da je opština Foča 2014. godine dobila sličnu pomoć.

„Na festivalu folklora, koji se održava danas u Višegradu, učestvovaće folklorno društvo iz Stare Ljubovne i to je još jedan vid proširenja odnosa između Slovačke i BiH“, rekao je Bodolo.

Sekretar Crvenog krsta Višegrad Duško Samardžić zahvalio je na ovoj pomoći, u vrijednosti od 9.600 evra, koja je stigla u vrijeme kada se obilježava Svjetski dan Crvenog krsta i Nedjelja Crvenog krsta.

On je zahvalio i organima lokalne uprave koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje i napomenuo da će pomoć biti podijeljena socijalno ugroženom stanovništvu opštine Višegrad.

SRNA