Skupštinska većina povukla Prijedlog budžeta sa dnevnog reda

14.03.2022.

Skupštinska većina u Višegradu povukla je danas na skupštinskom kolegijumu sa dnevnog reda prijedlog budžeta opštine za ovu godinu, koji je trebalo da bude razmatran na sjednici lokalnog parlamenta u ponedjeljak, 21. marta.

Iz opštinske uprave Srni je potvrđeno da će na ovaj način doći u pitanje isplata martovske plate za budžetske korisnike, a prije svega za obdanište „Neven“ i Javnu sportsku ustanovu „Drina“.

Odbornik SNSD-a Darko Andrić rekao je da je povlačenje prijedloga budžeta jako loše, poslije godinu i po dana neusvajanja budžeta i nepostojanja normalnog rada Skupštine opštine.

„Ministarstvo finansija dalo je saglasnost na prijedlog budžeta, načelnik je to predložio, našlo se na razmatranju kolegijuma i aktuelna većina je povukla tu tačku“, istakao je Andrić.

On je ovo ocijenio kao katastrofalan potez koji produžava agoniju u kojoj se nalazi Višegrad, što potvrđuje činjenicu da ljudi koji vode skupštinsku većinu imaju za cilj da u Višegradu bude što lošije stanje kako bi mogli da okrive i vlast i načelnika opštine Mladena Đurovića.

Odbornik Narodne partije Srpske Mladenko Tasić rekao je da sadašnja skupštinska većina ne radi u interesu građana Višegrada.

„Do sada su pričali da neko ne želi da usvoji budžet, a mi smo doživjeli da se ta tačka dnevnog reda povuče sa sjednice. Mi ćemo nastaviti da radimo na tome da prijedlog budžeta što prije dođe na skupštinsko odlučivanje i da u interesu svih građana imamo usvojen budžet“, naglasio je Tasić.

Skupština opštine Višegrad 16. februara donijela je zaključak kojim prihvata nacrt budžeta opštine Višegrad za ovu godinu, nakon čega je Ministarstvo finansija Republike Srpske dalo saglasnost na prijedlog budžeta u iznosu 11.493.106 KM.

SRNA