Skup podrške vjernicima u Crnoj Gori

29.12.2019.

Veliki broj građana okupio se večeras na Trgu palih boraca u Višegradu, gdje je održan miran skup u znak podrške Srbima koji brane svetinje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Građani su prošetali do Hrama Svetog cara Lazara, gdje je održan moleban za spas srpskih svetinja.

Sveštenik Dragan Vukotić rekao je da su večeras služili akatist Svetom Vasiliju Ostroškom za pomoć i spas srpskom narodu u Crnoj Gori.

„Svi pravoslavni hrišćani su zgroženi i rastuženi ovim što se dešava, jer se nešto što je vijekovima bilo srpsko preko noći oduzima. Dajemo podršku kroz molitvu jer je to najveće što možemo da uradimo i Bogu najmilije“, naveo je Vukotić.

On je istakao da su molili Svetom Vasiliju da pomogne srpski narod u Crnoj Gori da istraju u odbrani srpskih svetinja.

Humanitarac Vojkan Krstić rekao je da je poruka večerašnjeg skupa u Višegradu da pravoslavlje niko ne smije da dira.

„Želim da se zahvalim mojim prijateljima koji su sa mnom došli iz Beograda, a riječ je o pet Bošnjaka i dva Hrvata koji su podržali moju vjeru i time pokazali da nije prirodno da zlo pobijedi dobro. Crkva je jedina koja može sve nas da okupi“, istakao je Krstić.

On je naglasio da je došao trenutak da se svi narodi skupe u svim zemljama i da odbrane ono što su stvarali njihovi pradjedovi.

„Pozivam sve Srbe da odemo na granicu Crne Gore i da pokažemo koliko nas ima jer se ovdje brani i Srbija i Republika Srpska“, dodao je Krstić.

Krstić je ponudio posao u njegovoj firmi policajcu Miloju Šćepanoviću iz Nikšića, koji je dao otkaz da ne bi tukao svoj narod u Crnoj Gori.

SRNA