Šeranić pohvalio rad i obećao nastavak podrške resornog ministarstva

14.10.2023.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas prilikom posjete Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu da su paviljoni u dobrom stanju, te pohvalio rad zaposlenih u ovoj ustanovi i obećao nastavak podrške resornog ministarstva.

Šeranić je naveo da je razgovarano o adaptaciji i rekonstrukciji paviljona kako bi se radilo na maksimalnoj iskorištenosti svih kapaciteta koji su na raspolaganju, a trenutno nisu popunjeni.

„U prethodnom periodu finansijskim sredstvima Vlade Republike Srpske uređeno je dječije igralište, a u toku je izmjena kotlovnica kako bi se poboljšalo grijanje u prostorijama Doma“, rekao je Šeranić.

On je istakao da je otvaranje paviljona jedan u kojem su smještene maloljetne korisnice novina u sistemu socijalne zaštite Republike Srpske.

„Otvaranje ovog paviljona je planski realizovano i praćeno od resornog ministarstva koje će nastaviti da pruža podršku ovom vidu socijalne zaštite“, poručio je Šeranić.

Šeranić je naglasio da je ovo izuzetno težak posao i zahvalio svim stručnim radnicima za požrtvovanost u radu sa korisnicama, ističući da je to veoma značajno za društvo u cjelini.

Pomoćnik direktora Doma za lica sa invaliditetom Pero Krstić zahvalio je Šeraniću za današnju posjetu, ali i za podršku radu ove ustanove.

„Imamo kontinuiranu podršku od resornog ministarstva koje nam maksimalno izlazi u susret. Ove godine imali smo nekoliko realizovanih projekata kao što je adaptacija vešeraja, kupatila u četiri paviljona, a u toku je rekonstrukcija kotlovnice“, rekao je Krstić.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić u okviru posjete Višegradu posjetio je i Dom zdravlja.

SRNA