Šeranić obećao pomoć zdravstvenim i socijalnim ustanovama

14.10.2023.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić najavio je danas pomoć zdravstvenim i socijalnim ustanovama u Višegradu, u kojima je situacija zadovoljavajuća.

Šeranić je naglasio da je na sastanku sa načelnikom opštine Mladenom Đurevićem, vršiocem dužnosti direktora Centra za socijalni rad Milicom Stojanović i direktorom višegradskog Doma zdravlja Snežanom Đurović konstatovano da je u ovim ustanovama dobra situacija.

Resorni ministar rekao da je da je na sastanku bilo riječi o nabavci mobilnog digitalizovanog rendgena koji bi bio lociran u Domu za lica sa invaliditetom kako bi proces RTG snimanja i očitanja snimaka u Domu zdravlja bio brži.

„U tom slučaju ne bi bilo potrebe za sanitetski prevoz korisnica. Razgovarali smo i o nabavci saniteta koji bi bio na usluzi Domu za lica sa invaliditetom, gdje bismo mogli da uključimo Centar za socijalni rad, kako bi aplicirali za sredstva“, rekao je Šeranić novinarima u Višegradu.

On je naveo da je na sastanku razgovarano o problematici specijalizacije kadrova što se tiče Višegrada, ali i svih manjih opština, te napomenuo da se to rješava sa fakultetima u Foči i Banjaluci.

„Iznijete su ideje koje se tiču sportskih povreda i potrebe za brzom rehabilitacijom. Uključićemo Zavod za medicinu rada i sporta, da vidimo kako da pristupimo toj problematici“, napomenuo je Šeranić.

Šeranić se osvrnuo i na rad Centra za socijalni rad i rekao da je isplata po pitanju prava i socijalne zaštite redovna, što je bitno za same građane, korisnike usluga.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je na sastanku bilo riječi o socijalnim pitanjima i zdravlju ljudi, te napomenuo da je situacija zadovoljavajuća.

„Hvala ministru, što pokazuje da imamo dobru saradnju. Projekti koje smo realizovali pokazuju da Ministarstvo zdravlja brine o opštini Višegrad i našim sugrađanima“, istakao je Đurević.

On je podsjetio da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite pomoglo nabavku kompletne računarska opreme i namještaja koji će popuniti novi prostor Centra za socijalni rad, a sve sa ciljem kako bi građani koji koriste usluge Centra imali lakši pristup prostorijama.

Šeranić je posjetu nastavio odlaskom u Dom zdravlja Višegrad i Dom za lica sa invaliditetom.

SRNA