Savremenom opremom do unapređenja zdravstvene usluge

28.10.2020.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić razgovarao je danas sa načelnikom Višegrada Mladenom Đurevićem o trenutnoj epidemiolškoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici i o digitalizaciji rendgen opreme višegradskog Doma zdravlja.

Šeranić je rekao da će savremenom opremom u Domu zdravlja u Višegradu biti unaprijeđena zdravstvena usluga.

„Razgovarali smo i o načinu buduće organizacije Doma zdravlja u okviru trenutne epidemiološke situacije, koji podrazumijeva unapređenje prijemnog kapaciteta ambulanti i ostvarivanje prava pacijenata u svakoj lokalnoj zajednici“, istakao je Šeranić.

On je naveo da aktuelna epidemiološka situacija nalaže kako pristupiti mjerama i da se svaka država prilagođava i pristupa situaciji na svoj način.

„Institut za javno zdravlje Republike Srpske sedmično analizira trendove i prati epidemiološke izvještaje koji dolaze sa terena, odnosno iz domova zdravlja, te na osnovu toga predlaže Republičkom štabu kako treba dalje djelovati“, istakao je Šeranić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da Vlada Republike Srpske ima izuzetan odnos prema ovoj opštini.

„Nedavno je Dom zdravlja od Vlade dobio 30.000 KM za savremeni rendgen aparat, za šta smo veoma zahvalni. Razgovarali smo i o pomoći za Centar za socijalni rad, jer njihove prostorije nisu adekvatne, a u narednih nekoliko mjeseci zamijenićemo ih sa prostorijama Poreske uprave Republike Srpske i adekvatno ih opremiti“, naglasio je Đurević.

On je podsjetio da će, uz pomoć Vlade Republike Srpske, Dom zdravlja u Višegradu ući u projekat energetske efikasnosti.

„Na takav način, ova ustanova će biti dodatno opremljena i osavremenjena, što će omogućiti bolje uslove za sve zaposlene i one kojima su potrebne usluge Doma zdravlja“, rekao je Đurević.

Direktor Doma zdravlja u Višegradu Snežana Đurović zahvalila je ministru Šeraniću na današnjoj posjeti, te dodala da Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo svestrano pomaže svim zdravstvenim ustanovama u Srpskoj.

Sastanku su prisustvovali i direktor Centra za socijalni rad Dejan Savić i direktor „Hidroelektrana na Drini“ Nedeljko Perišić.

SRNA