Saopštenje preduzeća „Adria“

26.09.2019.

Poštovani sugrađani,

Dana 23. septembra 2019. godine, predsjednik OO SDS Višegrad, gospodin Miroslav Kojić, nastupajući ispred pomenutog opštinskog odbora političke stranke kojoj pripada, u saopštenju za javnost, objavljenom na zvaničnoj „fejsbuk“ stranici „SDS Višegrad“, postavio je pitanje da li lokalni proizvođač hljeba i peciva, koji se nalazi na lijevoj obali Drine, koristi vodu sa izvorišta, u kojima su se, u prethodnom periodu, pojavila odstupanja od referentnih vrijednosti teških metala, ili ne koristi.

Smatramo ovakav pristup pomenutog gospodina izuzetno tendencioznim, te usmjerenim na izazivanje panike među građanima, kao i nanošenje štete jednom od najvećih poslodavaca u Višegradu, preduzeću „ADRIA“ d.o.o Višegrad.

Iako nije bilo nužno da se osjetimo prozvanima, ovim putem, kaoprivredno društvo koje je odgovorno prema društvenoj zajednici, imamo potrebu da obavijestimo kupce i korisnike naših proizvoda o istinitom i potpunom činjeničnom stanju.

Ističemo da „ADRIA“ d.o.o. Višegrad, u procesu proizvodnje svih svojih proizvoda, pa i hljeba i peciva, koristi vodu sa izvorišta „Dobrun“ (glavni gradski vodovod), koji se nalazi na desnoj obali Drine i u kojem nije došlo do odstupanja referentnih vrijednosti teških metala, niti u prethodnom periodu, niti trenutno (kako to govore zadnji rezultati ispitivanja Instituta za javno zdravstvo RepublikeSrpske).

Pri tome napominjemo, da smo jedni od rijetkih na našoj regiji, nosioci certifikata „HACCP“ čitav niz godina, koji podrazumijeva strogu kontrolu zdravstvene bezbjednosti hrane i svih sirovina i sastojaka od kojih se prehrambeni proizvodi koje proizvodimo, sastoje.

Takođe, cjelokupan proces proizvodnje, rigidno je kontrolisan u svakoj svojoj fazi. Dakle, naš proces proizvodnje, svakodnevno je strogo kontrolisan od nadležnih službi, kako bismo mogli biti nosioci certifikata „HACCP“, a shodno Zakonu o bezbjednosti hrane Bosne i Hercegovine, te svim njegovim provedbenim podzakonskim propisima.

U smislu svega naprijed izloženog, građane Višegrada, ali i svih drugih sredina u kojima plasiramo sopstvene proizvode, obavještavamo da su naši proizvodi posve zdravstveno ispravni i bezbjedni za korištenje i da njihovom upotrebom ne može doći do rizika po zdravlje ljudi. Pored toga, naše proizvode odlikuje dokazani, izuzetno visok nivo  kvaliteta, koji potvrđuju dodijeljeni certifikati referentnih institucija, kao i najvažnije sudije – naši krajnji kupci.

S poštovanjem,

Kolektiv „ADRIA“ d.o.o. Višegrad