SA BRATSKOM OPŠTINOM OBRENOVAC DOGOVORENA BUDUĆA SARADNJA

11.11.2023.

Delegacije bratskih opština Višegrad i Obrenovac dogovorile su danas da će zajednički potražiti investitora koji bi vratio stari sjaj turističkom kompleksu na Bikavcu.

„Dogovor je da već iza Nove godine delegacije opština Obrenovac i Višegrad razrade detalje i nađu partnera sa kojim bi Bikavcu bio vraćen sjaj iz perioda prije devedesetih“, rekao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Predsjednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević smatra da je saradnja ovih opština veoma dobra i da se treba raditi više na unapređenju ove, ali i saradnje Republike Srpske i Srbije.

Predstavnik Skupštine grada Beograda Miroslav Čučković kaže da je posebno značajno što su u posjeti Višegradu na Dan primirja u Prvom svjetskom ratu, jer se tako pokazuje zajedništvo naroda sa obje strane Drine.

„Obrenovac je energetska prestonica Srbije. Kod nas se proizvodi više od polovine ukupno proizvedene električne energije u državi, a Višegrad je energetska prestonica Republike Srpske, te je veoma bitna razmena iskustava u odnosu na situaciju u toj oblasti na čitavom Balkanu“, rekao je Čučković.

Direktor Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić smatra razmjenu iskustava dragocjenom i nada se da će u narednom periodu biti još sastanaka na ovom nivou, te da će na bazi iskustava lakše proći kroz krizu i obezbijediti energetsku stabilnost.

Opštine Obrenovac i Višegrad potpisale su povelju o bratimljenju prije više od deceniju, a u tom periodu realizovano je niz zajedničkih projekata u različitim oblastima.