Ruski novinari oduševljeni potencijalima Višegrada

11.10.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević primio je danas novinare iz Rusije sa kojima je razgovarao o potencijalima ove lokalne zajednice i mogućoj saradnji.
„Vjerujem da će u narednoj turističkoj sezoni biti povećan broj turista koji dolaze iz Rusije. Novinari su pozitivno iznenađeni onim što Višegrad i Andrićgrad nude, tako da će našu opštinu prikazati u najboljem svijetlu“, istakao je Đurević.

Ruski novinar Vjeroslav Čarski rekao je da je prvi put u Višegradu i da je oduševljen, jer je roman „Na Drini ćuprija“ Ive Andrića njegovo omiljeno djelo.

„Cilj naše posjete je da upoznamo rusku javnost o turističkim potencijalima Republike Srpske i Višegrada“, naglasio je Čarski.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je da će ova posjeta doprinijeti još boljoj promociji Višegrada kao turističke destinacije.

„U narednoj godini imamo još više mogućnosti da dočekamo ruske turiste, jer smo ove godine izdali turističku brošuru na ruskom jeziku i obogatili sadržaje u opštini Višegrad“, navela je Todorovićeva.

Ruski novinari borave u Republici Srpskoj u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

SRNA