Rukometni kamp okupio 40 najboljih rukometaša iz Srpske

15.07.2019.

U Višegradu je počeo sedmodnevni rukometni kamp koji je okupio 40 najboljih muških i ženskih rukometaša iz Srpske, sa ciljem da unaprijede svoje vještine.

Predsjednik Rukometnog kluba „Višegrad“ Čedomir Guzina rekao je da se Rukometni savez Republike Srpske opredijelio da organizuje rukometni kamp u Višegradu kao potvrdu svega što su uradili u proteklom periodu.

„Gosti su prezadovoljni uslovima i potvrdili smo da Višegrad ima potencijal da pruži sve uslove sportskim ekipama. Dječaci i djevojčice koji učestvuju na kampu su 2004. godište, dvije selekcije koje će raditi na unapređenju svojih rukometnih vještina“, istakao je Guzina.

On je naveo da će u okviru kampa biti održano predavanje doktora sportske medicine koji će govoriti o pravilnom načinu ishrane svih sportista.

Selektor kadetske reprezentacije Republike Srpske Dejan Vasilić rekao je da će biti odigrane dvije utakmice protiv juniora i kadeta iz Višegrada i utakmica protiv juniorske ekipe sa Sokoca.

„Prezadovoljni smo uslovima koje imamo u Višegradu i gostoljubivošću domaćina, smještaj je veoma dobar, imamo dvoranu na raspolaganju, sve je na vrhunskom nivou i veoma smo zadovoljni“, istakao je Vasilić.

Predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske Darko Savić izrazio je zahvalnost za prijem ovog kampa u Višegrad.

„Rukometni savez je promijenio mjesto održavanja kampa koji je godinama organizovan u Trebinju. Smatram da je kamp u Višegradu opravdao naša očekivanja i nadam se da će postati tradicionalan“, dodao je Savić.

Prema njegovim riječima, nakon kampa bi trebalo da bude formirana baza od 20 igrača i igračica koji će još više napredovati u budućnosti.

Ivana Bobić iz Rukometnog kluba „Borac“ iz Banjaluke rekla je da rukomet trenira pet godina.

„Mnogo mi znači poziv na ovaj kamp i nadam se da ću naučiti nešto novo. U Višegradu nam je lijepo, prvi put sam ovdje, grad je divan, a i smještaj je veoma dobar“, navela je Bobićeva.

Dario Đenadija iz Kozarske Dubice zadovoljan je prijemom u Višegradu.

„Veoma mi se sviđa boravak u Višegradu, atmosfera je odlična, treninzi su dobri, kao i smještaj. Očekujem da ću se zabaviti, upoznati nove drugove i ostvariti dobre rezultate. Planiram i dalje da se bavim rukometom i ostvarujem zacrtane ciljeve“, istakao je Đenadija.

Mario Ćulum iz Banjaluke očekuje da će na kampu steći nove prijatelje i naučiti više o rukometu.

Rukometni kamp biće završen u nedjelju, 21. jula, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Rukometnog saveza Srpske, opštine Višegrad i Hidroelektrane Višegrad.

SRNA