Rezultat dobrog rada u opštini su novi projekti Vlade Srpske

22.05.2023.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić danas je tokom posjete Višegradu istakao da resorno ministarstvo i Vlada Srpske vide ogroman kapacitet u ovoj opštini i žele pomoći u svim projektima, te naglasio da su rezultat dobrog rada u toj lokalnoj zajednici i novi projekti Vlade.

„Prema zahtjevu opštine Višegrad, Vlada Srpske je odobrila sredstva za sanaciju mosta u Dobrunu radi putne infrastrukture i fabrike koja tu postoji, nakon čega će biti rekonstrukcija mosta“, rekao je novinarima Minić, koji je boravio u posjeti opštini Višegrad, nakon čega je zajedno sa načelnikom Mladenom Đurevićem posjetio preduzeće „Zlatar šped“.

Minić je istakao da će fabrika „Zlatar šped“ povećati konzumaciju i preradu crnog bora, što je bitno za Šumsko gazdinstvo „Panos“ i njegovo dalje poslovanje.

„Firma koju smo posjetili ima oko 30 zaposlenih, ima promet oko tri miliona KM i oko 85 odsto je izvoz. To utiče na sve pozitivne konsekvence kada je riječ o Republici Srpskoj“, naveo je Minić.

Minić je rekao da je obišao opštinu i sve što je bitno, pohvalivši rad menadžmenta i načelnika.

Đurević je rekao da je firma „Zlatar šped“ pozitivan primjer toga kako se zajedničkim snagama, u saradnji sa Vladom Republike Srpske i opštinom, može krenuti u rad.

„Opština Višegrad je uvijek otvorenih vrata za preduzetnike. Ovo je i poziv svima koji žele da svoj kapital ulože u Višegrad jer smo pokazali da možemo zajedno i da opština kroz pomoć infrastrukture daje pozitivan primjer ljudima koji žele da pokrenu proizvodnju“, naveo je Đurević.

On je naveo da je sa Minićem, koji je u drugoj radnoj posjeti opštini Višegrad, razgovarano i o uređenju korita rijeke Rzav.

„U saradnji sa `Vodama Srpske` potpisali smo ugovor o zajedničkom finansiranju glavnog projekta da sva kritična mjesta gdje se Rzav izliva budu predviđena za sanaciju“, istakao je Đurević.

Vlasnik firme „Zlatar šped“ Danko Pušičić zahvalio je za posjetu Miniću, kao i Đureviću, te naglasio da je saradnja „Šuma Republike Srpske“ i opštine vrlo korektna.

„Razgovarali smo i o budućim koracima i prevazilaženju problema, plasmana crnog bora. Firma je osnovana 2016. godine zahvaljujući razumijevanju Opštinske uprave, uspjeli smo u projektu i zahvaljujući Zavodu za zapošljavanju dobili smo subvencije koje su pomogle da opstanemo, a svi radnici su sa područja opštine Višegrad“, rekao je Pušičić.

SRNA