Rekonstruisani seoski mostovi

06.12.2019.

Rekonstruisani su seoski mostovi u višegradskim mjesnim zajednicama Klašnik, Dobrun, Vardište i Drinsko, za šta je opština Višegrad izdvojila oko 30.000 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da su se mještani u prethodnom periodu obraćali za sanaciju mostova, te je opština pripremila potrebnu proceduru i mostovi su sanirani.

„Za naredni period pripremamo odgovarajuću projektnu dokumentaciju za sanaciju mostova koji su veće investicione vrijednosti“, naveo je Đukanović.

Novak Savić, vlasnik preduzeća „Omorika“ koje je izvođač radova, rekao je da su na mostovima u Vardištu rađene ograde, dok su na ostalim mostovima urađene betonsko-armirane konstrukcije, koje su dugoročnije rješenje.

Savić je istakao da je sanacija mostova za mjesne zajednice od velikog značaja, jer je bilo riječi o mostovima sa drvenom konstrukcijom, starijim od 50 godina.

Mihajlo Andrić, mještanin iz sela Veletovo, koje pripada Mjesnoj zajednici Dobrun, rekao je da svaki most ima veliku vrijednost jer je proizvod unutrašnje čovjekove potrebe i ljubavi da spoji nekoga ili nešto.

„Mostovi spajaju obale i ljude, olakšavaju protok robe. Svaki most, pogotovo u ovom slučaju, znači kako za svakog mještanina, tako i za one koji tu dolaze“, istakao je Andrić.

SRNA