Realizovano 44 odsto budžeta

30.09.2019.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su danas izvještaj o izvršenju budžeta oštine za prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od 4.122.253 KM ili 44 odsto odnosu na plan.
Načelnik odjeljenja za finansije Njegoš Tanasković rekao je da je za prvoh šest mjeseci prikupljeno 1.911.000 KM ili 46 odsto u odnosu na plan, neporeskih prihoda 1.954.000 KM ili 41 odsto odnosu na plan.

Prema njegovim riječima razliku ostvarenih budžestkih sredstava čine transferi, grantovi i primici za nefinansijsku imovinu.

On je istakao da su budžestki izdaci ostvareni u iznosu od 4.140.643 KM ili 44.11 odsto u odnosu na plan.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je usvojen prijedlog odluke revizije regulacionog plana Centar, što je važan dokument za uži dio grada.

„Usvojen je plan zimskog održavanja lokalnih puteva ulica i javnih površina za 2019/2020 godinu. Imali smo informacije o radu osnovne i srednje škole, a imenovani je i vršilac dužnosti načelnika odjeljenja opšte uprave Goran Kujundžić“, istakao je Đurević.

Šef kluba odbornika SNSD Darko Andrić rekao je da su u izvještanju o izvršenju budžeta mogao vidjeti presjek stanja onoga što je urađeno do sada.

„Imali smo izvješatj o radu predškolske ustanove, što je još jedna potvrda o stimulisanju nataliteta u opštini Višegrad. Usvojen je izvještaj o radu predstavnika opštine u Skupštini Andrićgrada gdje se vidi koliko je održano sjednica i šta se sve usvojilo“, istakao je Andrić.