Raznovrsnim programom učenici proslavili Dan škole

24.05.2023.

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu danas su uz bogat program proslavili Dan škole – Svetog Ćirila i Metodija.

U programu su istaknuti rezultati učenika postignuti iz informatike, fizike, matematike, srpskog jezika i iz sportskih takmičenja na kojima su ostvarili zapažene rezultate.

Ispred Uprave ove obrazovne ustanove Dragana Bošković rekla je da je pored tradicionalnog prigodnog programa ove godine svečanost upotpunjena dolaskom gostiju iz istoimene škole sa Kosova i Metohije.

„Riječ je pobratimskoj školi iz Zvečana sa kojom imamo izuzetnu saradnju, a ovo je prilika i da sumiramo rezultate rada i učenička dostignuća“, navela je Boškovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je Dan škole učenicima i zaposlenima u ovoj ustanovi i poželio da i u narednim godinama uspješno obavljaju svoj posao i postižu zavidne rezultate.

„Opština Višegrad u saradnji sa `Hidroelektranom na Drini`, drugim preduzećima i ustanovama, pomaže osnovnu školu s ciljem boljih uslova za rad đaka i zaposlenih“, dodao je Đurević.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Zvečana sa Kosova i Metohije Slađana Fićović istakla je da u Republici Srpskoj imaju otvoreno i veliko srce za bratski narod.

„Smatram da smo mi jedan narod koji je prošao slične životne situacije i po ugledu na vas, istrajaćemo u tome da ostanemo na našim prostorima“, naglasila je Fićovićeva.

Ona je navela da se prosvjetni radnici na sjeveru Kosova i Metohije trude da bez obzira na trenutnu situaciju djeci pruže sve neophodne uslove za rad i normalno odrastanje.

„Nadamo se da ćemo i u narednom periodu sarađivati kroz zajedničke projekte, kao što je naš najuspješniji `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske`“.

Uprava je, povodom Dana škola, dodijelila zahvalnice opštini Višegrad, zaslužnim preduzećima i ustanovama.

U okviru programa predstavili su se članovi Srpskog sokolskog društva „Kralj Petar Ujedinitelj“.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ ima 746 učenika.

SRNA