Razmatrano izvršenje budžeta za prva tri mjeseca

08.06.2023.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad razmatrali su danas informaciju o izvršenju budžeta za prva tri mjeseca, prema kojem prihodi i primici iznose 2.571.605 KM, a rashodi i izdaci 2.338.775 KM.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Milan Jakšić rekao je da su prihodi ostvareni na zadovoljavajućem nivou, ali da su poreski prihodi zbog prihoda od PDV-a znatno manji u odnosu na plan.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da su odbornici usvojili izmjene odluke o osnivanju Akcionarskog društva Komunalnog preduzeća „Komunalac“ Višegrad.

On je naveo da je donesena i odluka da se neraspoređena dobit iz ranijeg perioda, iskazana u finansijskim izvještajima „Komunalca“ za 2022. godinu u iznosu od 162.617 KM, rasporedi za pokriće gubitka ovog preduzeća u toj godini i u druge namjene propisane zakonom.

„Odbornici su usvojili zaključak o stavljanju van snage Prijedlog komunalnog preduzeća `Komunalac` za proširenje Gradskog groblja u Kosovu Polju, uz obrazloženje da je zbog nepovoljne konstitucije terena i rastresitog tla utvrđeno da nije moguće dobiti veći prostor za nova grobna mjesta“, rekao je Đurević.

Skupština opštine je s tim u vezi donijela odluku o zatvaranju tog groblja, ali postoji mogućnost ukopa u postojeća grobna mjesta.

Odbornici su donijeli i odluku o dodjeli na korištenje poslovnog prostora Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u Ulici cara Lazara u prizemlju stambeno-poslovnog objekta, iznad zgrade nekadašnje opštine.

SRNA