Radio Višegrad proslavio Blagovijesti

07.04.2024.

Radio Višegrad proslavio je danas krsnu slavu Blagovijesti, a kako je istaknuto, cilj im je da poboljšaju radijski signal i unaprijede kvalitet programske šeme kako bi zadovoljili sve ukuse slušalaca.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je sveštenik Sredoje Andrić, koji je zaposlenima poželio da nastave da budu požrtvovani i efikasni u svom radu.

Vršilac dužnosti direktora i glavni i odgovorni urednik Radio Višegrada Branka Marković istakla je da je ovo jedini elektronski medij na području opštine Višegrad, a 20. aprila obilježiće i 32 godine rada.

„Uprkos svim izazovima novih tehnologija, radio opstaje, nastojimo da se prilagodimo novim medijskim trendovima kako bismo najbrže i najefikasnije našli put do naših slušalaca bez kojih sav naš rad ne bi imao smisla“, rekla je Markovićeva.

Markovićeva je rekla da rad podrazumijeva emitovanje vlastitog devetočasovnog programa i putem interneta, plasiranje informacija na društvene mreže, kao i na zvanični sajt ovog preduzeća.

„Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške našeg osnivača, opštine Višegrad, uz čiju pomoć smo uspjeli da nabavimo i dio nove opreme i time poboljšamo kvalitet emitovanja. Hvala i našim klijentima koji se duži niz godina oglašavaju na našem radiju, a posebnu zahvalnost dugujemo i preduzeću `HE na Drini` Višegrad sa kojima imamo izuzetnu saradnju“, istakla je Markovićeva.

Krsnu slavu Blagovijesti zaposlenima u Radio Višegradu čestitao je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji im je poželio što više ljepših priloga, a što manje stresa.

„Opština Višegrad će i dalje prema ovom preduzeću imati sluha uz nastojanje da se u narednom periodu poboljšaju uslovi rada“, rekao je Đurević.

Proslavi krsne slave Radio Višegrada prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpsko Baranac i direktor preduzeća „HE na Drini“ Nedeljko Perišić.

Radio Višegrad osnovan je 20. aprila 1992. godine.