Radio Višegrad obilježio krsnu slavu – Blagovijesti

07.04.2023.

Radio Višegrad proslavio je danas krsnu slavu Blagovijesti, a vršilac dužnosti direktora ove medijske kuće Branka Marković istakla je da će zajedno sa kolegama novinarima težiti ispunjavanju osnovnih karakteristika na kojima se zasniva politika ove radio stanice, a to su pouzdanost, brzina i tačnost u plasiranju informacija.

„Uz podršku opštine Višegrad u planu je nabavka nove opreme kako bi se omogućio bolji signal, a u planu nam je i nova programska šema za koju ne sumnjamo da će naići na dobar odjek među slušaocima“, rekla je Markovićeva.

Ona je dodala da je odnedavno u funkciji i zvanični sajt Radio Višegrada za koji vlada velika zainteresovanost klijenata radi reklamiranja putem ovog medija.

Krsnu slavu zaposlenima čestitao je i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji im je poželio da nastave sa dobrim radom, ističući da će im Opštinska uprava u tome pružiti potrebnu podršku.

„Radio je od velikog značaja i za opštinu, ali prvenstveno za slušaoce koji putem talasa Radio Višegrada na vrijeme dobijaju sve potrebne informacije“, rekao je Đurević.

Novinar Milica Kusmuk rekla je da novinari Radio Višegrada iz dana u dan već tri decenije opravdavaju dobro poznatu istinu da je ovo najbržiji medij.

„Kolege su stalno na terenu, pratimo sve aktuelne događaje sa područja naše opštine o čemu svjedoči i činjenica da se u toku devetočasovnog programa emituje tri, četiri, pa nekada i pet tonskih priloga, te u prosjeku desetak vijesti samo sa područja ove lokalne zajednice. O tome svjedoče i naš sajt, te društvene mreže na kojima imamo sve više pratilaca“, istakla je Kusmukova.

Čin lomljenja slavskog kolača sa direktorom ove medijske kuće i zaposlenima obavio je sveštenik Sredoje Andrić koji je čestitao slavu kolektivu Radio Višegrada sa željom da svojim slušaocima prenose blage vijesti.

Obilježavanju krsne slave prisustvovali su dopisinici Radio-televizije Republike Srpske, Novinske agencije Republike Srpske – SRNA i BN televizije, te predsjednik Skupštine opštine Višegrad Srpko Baranac, savjetnik načelnika opštine Marko Nikitović i članovi Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Radio Višegrad počeo je sa radom u aprilu 1992. godine i trenutno ima devetoro zaposlenih koji stvaraju sopstveni devetočasovni program.

SRNA