Pušten u rad rekonstruisani granični prelaz Vardište

22.06.2020.

Renovirani granični prelaz Vardište između BiH i Srbije od danas je ponovo u funkciji nakon rekonstrukcije za koju je izdvojeno 830.000 KM.

Vođa tima na graničnom prelazu Vardište Muhamed Šišić rekao je da je rekonstrukcija podrazumijevala izgradnju nadstrešnice, postavljanje kontejnera za zaposlene na carini i u graničnoj policiji i treću reverzibilnu traku da bi bila smanjena gužva na prelazu.

„Dobili smo infrastrukturu, novi krov, nove kontejnere, opremu, dodatnu traku u slučaju pojačane frekvencije saobraćaja. Olakšaće puno policajcima i putnicima koji dolaze u BiH“, naveo je Šišić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da su tokom ljeta na prelazu bile velike gužve i da je ovo bio veliki problem ne samo za Višegrad, već i za sve putnike.

„Velikim naporima Uprave za indirektno oporezivanje BiH i opštine Višegrad granični prelaz je saniran i rekonstruisan, što će ubrzati prevoz ljudi i robe u oba pravca. To će privući i veći broj turista, koji su prethodnih godina manje dolazili, a neki su se i vraćali kada ugledaju velike kolone automobila, te zbog toga nisu dolazili u Višegrad“, istakao je Đurević.

Sredstva za rekonstrukciju obezbijedila je Uprava za indirektno oporezivanje BiH.

SRNA