Promovisana knjiga „Priče iz lijevog džepa“

19.10.2017.

U Domu kulture Višegrad promovisana je knjiga „Priče iz lijevog džepa“, autora Dragice Grbić.

„Do sad sam objavljivala poeziju, sad objavljujem prozu. Tematika je vezana za ratno i poslijeratno vrijeme. Ćuprija je posebno inspirativna za mene, ona povezuje moja dva zavičaja Krajinu i Višegrad“, rekla je Grbićeva.

Ona je istakla da je višegradska ćuprija utkana u njena osjećanja, te da svaki dan pređe preko nje i da nikad nije dovoljne te ljepote jer se uvijek otkrije nešto novo.

Grbićeva je dodala da je za knjigu dobila specijalnu nagradu za ljepotu pripovijedanja od Književnog kluba „Mala ptica“ iz Beograda.

Predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović rekla je da autor svojim pjesmama i pričama približava čitaoca esejističkim razmišljanjima već nekoliko decenija, plijeni pažnju kritike i čitalaca gdje se u pokretačkoj energiji stvaranja posvećuje zavičaju, pričama o mladosti.

„Njena knjiga je praznik za čitaoce i spomenik književnosti za vječnost. Čitajući priče i pjesme opčinjena sam njenom moralnom snagom jer gdje god je krenula iza sebe ostavlja trag i želju da priredi nezaboravno veče bogatstvom vrijednosti upakovanih u skromnost“, istakla je Mijatovićeva.

SRNA