Promovisana knjiga ,,Pod stare dane“

30.11.2016.

Savo-Skobic

U višegradskom Domu kulture promovisana je zbirka poezije ,,Pod stare dane“, čiji je autor Savo Škobić.

Recenzent Milica Vučković rekla je da je starost Božiji dar i da je to dokaz odolijevanju mnogim mračnim iskušenjima, da nadigravanju teškoće, katkada i smrti.

,,To je dokaz da smo nosili naše tijelo kroz izazovna vremena, a da duši nismo dozvoljavali da ode, čak i onda kada je bridjela i drhturila na našoj koži, kada je bila mnogo manja ili mnogo veća od ljudski podnošljivog“, naglasila je Vučkovićeva.

Ona je rekla da niko kao pjesnik nije zamišljen nad smrću.

,,Savo Škobić je pjesnik o čovjeku i za čovjeka. Pod njegove stare dane skrila se Stankovićevska žal za mladošću Jesenjin jesenjih boja, omorike, potoci, komete, zagrljaji. I suze su se skrile pod njegove dane koji, pravo govoreći, nisu stari nego omudreni, bogati sjećanjima, tim moćnim i snažnim eliksirom mladosti“, napomenula je Vučkovićeva.

Autor knjige Savo Škobić rekao je da je ovo njegova deseta promocija, a ujedno i jubilej desete knjige.

,,Broj 10 je mala brojka, ali kada su u pitanju knjige onda je to nešto veliko za jednog pisca anonimusa koji je večeras najsrećniji čovjek na svijetu“, rekao je Škobić i dodao da je uspio objaviti knjigu uz pomoć ovog grada i prijatelja širom planete.

SRNA