Promovisana knjiga „Dosanjano nebo“

30.01.2020.

U Domu kulture Višegrad večeras je promovisana knjiga „Dosanjano nebo“, čiji je autor Ljutomir Rundić.

„Knjiga ima 107 istinitih priča u dva dijela iz letačkog i vojničkog života. Ja sam bio letač u vojsci 30 godina i poželio sam da svoje prijatelje sačuvam od zaborava. U knjizi ima 1008 krštenih imena koje sam sačuvao u pričama“, dodao je Rundić.

On je istakao da je veliki dio priča iz letačkog života, dešavanja u vazduhu i avionu, a ima šaljivih i ljubavnih priča.

„Trudio sam se da svi ljudi koji su nešto značili u mom životu budu ovjekovječeni, da ostanu zabilježeni u knjizi, jer sve što nije napisano, zaboravlja se“, napomenuo je Rundić.

Književnik Božidar Škobić rekao je da ga je u knjizi oduševila istina i da mu je čast što ima priliku da upozna ovog autora.

„Mene impresionira istina, jednostavnost riječi i rječnik koji nije opterećen. Sve je uobičajeno kao da vam je neko blizak pisao, sve je čitko napisano“, dodao je Škobić.

Ljutomir Rundić rođen je 1. januara 1959. godine na Sokocu. Živi u Loznici. Po profesiji je instruktor navigator – letač. Dobitnik je više nagrada za svoj književni rad.

Od 2013. godine Rundić je član Udruženja književnika Kosova i Metohije i Udruženja književnika Srbije. Osnivač je i predsjednik kluba pisaca „Vukovo pero“ iz Loznice.

SRNA