Promocija potencijala i na Sajmu u Beogradu

03.02.2020.

Opština Višegrad i opštinska Turistička organizacija od 20. do 23. februara učestvovaće na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a akcenat će biti na predstavljanju banje „Vilina vlas“, rekla je Srni direktor ove organizacije Olivera Todorović.

Ona je istakla da će Višegrad na ovogodišnjem Sajmu turizma potencirati zdravstveni turizam i proširenje te turističke ponude.

„Višegradska banja biće centar odakle ćemo krenuti novim stazama zdravlja u prelijepu prirodu koja okružuje Višegrad. Ona je i jedan vid vazdušne banje, tako da ćemo na tom lokalitetu napraviti koheziju dva vida turizma, a turisti će moći da uživaju u prirodnim ljepotama“, rekla je Todorovićeva.

Pomoćnik direktora Višegradske banje „Vilina vlas“ Mladen Knežević istakao je da je cilj predstaviti posjetiocima Sajma sve blagodeti koje nudi ova banja.

„Tu su termalna voda i njena ljekovita svojstva. Želimo da predstavimo i turska kupatila koja imaju dugu tradiciju i zatvoreni bazen koji je jako posjećen“, naveo je Knežević.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da Turistička organizacija Višegrad ima čime da se pohvali i da će joj opštinske vlasti pružiti podršku.

„Vjerujem da će i ove godine veliki broj turista posjetiti našu opštinu, mnogo toga je urađeno, a u planu je dosta novih projekata. Očekujem da će svi koji posjete našu opštinu biti zadovoljni i ponijeti najbolje utiske“, rekao je Đurević.

On je istakao da je izgradnjom Andrićgrada Višegrad postao nezaobilazna destinacija u svijetu.

SRNA