Promocija porodice i prijateljstva

02.10.2023.

Učenici prvog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ posjetili su mališane u vrtiću „Neven“ u Višegradu, čime je započelo obilježavanje Nedjelje djeteta pod sloganom „Drugarstvo čuvajmo, ljubav njegujmo“.

Direktor ovog vrtića Danka Mitrović rekla je da su osmislili veoma bogat program koji će obuhvatiti sve aspekte slogana, a to je poštovanje tradicionalnih vrijednosti poput porodice, ljubavi i prijateljstva, ali i borbe protiv svih oblika nasilja.

„Nedjelja djeteta u višegradskom vrtiću obuhvatiće glumačke, slikarske i muzičke aktivnosti. Upriličićemo posjetu i Crkvi Svetog cara Lazara u Andrićgradu, a uz pomoć Granične policije Višegrad, koja nam svake godine obezbijedi prevoz, obići ćemo i Manastir Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu“, najavila je Mitrovićeva.

Vrtić će ove sedmice posjetiti pedagog Tanja Novaković, koja će djeci približiti temu vršnjačkog nasilja.

„Ovaj praznik završićemo posjetom načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića, koji će tom prilikom našoj ustanovi donirati vrijedan poklon, posuđe izrađeno po svim standardima kada je u pitanju jedna predškolska ustanova“, navela je Mitrovićeva.

SRNA