Promocija odbojke u gradovima Srpske

17.10.2019.

Delegacija Odbojkaškog saveza Srbije posjetiće četiri centra u Republici Srpskoj gdje će promovisati odbojku, uz predstavljanje pehara Evropskog prvenstva, rekla je direktor ženskih mlađih selekcija ovog saveza Biljana Mihailović.
Mihailovićeva je u Višegradu prisustvovala testiranju 20 perspektivnih odbojkašica koje nastupaju za klubove iz Gornjodrinske regije, u organizaciji Odbojkaškog saveza Republike Srpske i uz pomoć Odbojkaškog saveza Srbije.

Na testiranju, osim višegradskih, učestvovale su odbojkašice iz Foče, Rogatice, Čajniča i Rudog.

Delegacija će, nakon Višegrada, posjetiti Sokolac, Gacko i Trebinje.

Na testiranju na Sokocu prisustvovaće članovi odbojkaških klubova sa Pala, Han Pijeska, Istočno Sarajeva i Vlasenice. U Gacku će biti testirani odbojkaši iz Nevesinja i Bileće, dok će Trebinju biti odbojkaši iz Ljubinja i Berkovića.

„Ovdje smo da podijelimo iskustva i da počnemo saradnju omladinskih kategorija dva saveza“, istakla je Mihailovićeva.

Selektor ženske pionirske reprezentacije Srbije Nemanja Zekić rekao je da su stekli uvid u znanja i način rada odbojkašica.

„Ovo je prvo testiranje u Republici Srpskoj, želimo da napravimo paralelu sa drugim odbojkašicama“, istakao je Zekić.

Predsjednik Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Vladimir Gladanac rekao je da se testiranjem, koje je obavljeno u Sportskoj dvorani u Višegradu, provjeravaju fizičke sposobnosti odbojkašica.

„Čast nam je da smo ugostili predstavnike Odbojkaškog saveza Srbije koji su ovom prilikom donijeli pobjednički pehar sa Evropskog prvenstva“, dodao je Gladanac.

Sportski direktor Odbojkaškog kluba „He na Drini“ Rade Baralić rekao je da će nakon testiranja biti napravljeni kartoni za ove odbojkašice, koji će biti u Savezu kao mjerila za selektovanje reprezentacije Republike Srpske, odnosno BiH.

SRNA