Projektom „Dositej“ do efikasnog sistema obrazovanja

23.12.2018.

Učiteljici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada Tanji Lugonji uručen je laptop u okviru projekta „Dositej“, koji realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske radi uvođenja savremenih tehnologija u nastavni proces.

Lugonja kaže da će laptop koristiti u nastavnom procesu kako bi djeca uz savremene tehnologije što bolje savladala gradivo.

Ona je navela da računari u nastavi pomažu prosvjetnim radnicima da djeci predstave različite sadržaje na drugačiji, zanimljiviji način.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da je resorno ministarstvo projekat opremanja škola računarima započelo kako bi se nastava izvodila na moderan način, uz podizanje informatičke pismenosti učenika.

„Izuzetno smo počastvovani što je učiteljica iz Višegrada nagrađena među 10 nastavnika iz Republike Srpske. Ova nagrada je važna jer će povećati zainteresovanost učenika za gradivo i podizanje informatičke pismenosti učenika“, istakao je Radojčić.

Vlada Republike Srpske je 2012. godine započela realizaciju programa „Dositej“, čiji je krajnji cilj da svako dijete u Srpskoj ima svoj računar u nastavnom procesu.

SRNA