Privode se radovi kraju na izgradnji zgrade za socijalne kategorije

24.04.2020.

Izgradnja 40 stanova u naselju Kalate u opštini Višegrad za socijalno ugrožene i raseljene osobe biće završena najkasnije za dva mjeseca, rekao je šef gradilišta Dragan Plavšić.

Plavšić je u ime izvođača radova preduzeća „Jokić invest“ Zvornik rekao da su stambene jedinice različite strukture, od garsonijere do trosobnog stana, da zgrada posjeduje lift i centralno grijanje, a trenutno se radi parking i uređuje prostor oko građevine.

„Na gradilištu je trenutno 40 radnika, što je dovoljno da se radovi završe“, dodao je Plavšić.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović istakao je da će na ovaj način biti zbrinuta lica iz kolektivnog centra u Nezucima i lica koja imaju pravo na alternativni smještaj.

„Očekuje se da će do jeseni zgrada biti useljena, a stanovi će biti dodijeljeni u skladu sa aktima koje je Skupština opštine donijela“, dodao je Đukanović.

Donatorska sredstva za izgradnju ovog stambenog objekta obezbijedilo je Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Fondom za povratak, dok je opština Višegrad obezbijedila zemljište, projektnu dokumentaciju, neophodne dozvole i priključke na infrastrukturu.

SRNA