Prikupljeno 65 doza krvi

03.09.2021.

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Višegradu prikupljeno je 65 doza za potrebe bolnica u Republici Srpskoj i Srbiji.

Predsjednik društva „Stara Hercegovina“ Pero Krstić rekao je novinarima da je ova tradicionalna akcija organizovana 17. put povodom slave opštine Višegrad – Male Gospojine, te da je okupila dobrovoljne davaoce iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske koji su dali izuzetan doprinos davanjem krvi naophodne za bolnice u Republici Srpskoj i Srbiji.

Predsjednik Saveza društava Dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske Miro Anđelić iskazao je zadovoljstvo jer u toku pandemije virusa korona krvi nije nedostajalo, dodajući da je veoma zadovoljan odzivom i organizacijom akcije u Višegradu.

Šef Transfuziološke službe u Foči Senka Milić istakla je da su ovoj službi naročito zadovoljni organizacijom aktiva dobrovoljnih davalaca u Višegradu, te da u kontinuitetu, u saradnji sa njima, prikupljaju dovoljne količine krvi.

„Sada imamo ljude koji su vakcinisani i imaju razvijena antitijela, što je vrlo bitno za komponente koje pravimo i ako bude trebalo, za nove sojeve virusa korona u liječenju pacijenata, imaćemo efikasnu terapiju“, rekla je Milićeva.

Akciju su organizovali Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“.

Pokrovitelj akcije dobrovoljnog davanja krvi je opština Višegrad.

SRNA