Prikupljeno 60 doza dragocjene tečnosti

21.04.2018.

U Višegradu je danas organizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj je prikupljeno 60 doza ove dragocjene tečnosti.

Akciji, koju su organizovali Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ i Savez dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske, odazvalo se desetak društava iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

Predsjednik Društva „Stara Hercegovina“ Pero Krstić rekao je da je prezadovoljan odzivom davalaca, te istakao da je ovo tradicionalna akcija koja će trajati do 14. juna kada se obilježava Dan dobrovoljnih davalaca krvi.

On kaže da je ovo akcija koja je organizovana pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, te je izrazio zahvalnost načelniku za iskazanu pomoć.

Predsjednik Saveza dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske Miro Anđelić rekao je da je ova akcija posvećena Svjetskom danu davalaca krvi.

Načelnik Službe transfuzijske medicine Univerzitetske bolnice u Foči Senka Milić ocijenila je da je akcija bila uspješna.

Dobrovoljni davalac krvi iz Užica Savo Timotijević rekao je da je do sada 50 puta dao krv.

„Došli smo iz Užica, humanost i druženje su veoma bitni. Preporučujem svima koji su u mogućnosti da daruju krv“, napomenuo je Timotijević.

SRNA