Prikupljeno 50 doza krvi za bolnicu u Foči

29.04.2020.

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Višegradu prikupljeno je 50 doza ove dragocjene tečnosti za potrebe Bolnice u Foči.

Transfuziolog Univerzitetskoj bolnici u Foči Maja Kujundžić rekla je da je akcija veoma značajna zbog popunjavanja rezervi krvi u Kliničkom centru u tom gradu.

„Riječ je o uobičajenim potrebama, koje su zbog vanrednog stanja i mogućnosti manjeg davalaštva dovedene u pitanje“, dodala je Kujundžićeva.

Dobrovoljni davalac Dragan Joksimović krv je darovao 60. put.

„Krv se daje iz čiste ljubavi. Tako sam usmjerio i sina, koji će danas zajedno sa mnom osmi put darovati dragocjenu tečnost“, kaže Joksimović.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ Pero Krstić rekao je da su uslovi u kojima se organizuje akcija specifični i da su primijenili sve mjere zaštite koje podrazumijeva vanredno stanje.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davala krvi „Hidroelekrane na Drini“ Miroslav Marjanović izrazio je zahvalnost građanima, rukovodstvu opštine Višegrad i preduzeća Hidroelektrane, na organizaciji i odzivu na ovu akciju.

Organizatori akcije su Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi „Hidroelekrane na Drini“, pod pokroviteljstvom opštine Višegrad.

U akciju dobrovoljnog davanja krvi, osim organizatora, uključili su se građani, pripadnici Granične policije, te stanica policije Višegrada i Rudog.

SRNA