Prikupljena 21 doza krvi

18.04.2023.

U današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Višegradu, koja je održana u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci, prikupljena je 21 doza za potrebe fočanske Bolnice.

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ Pero Krstić izjavio je novinarima da je akcija prvi put organizovana u manastiru povodom vaskršnjih praznika, te svima zahvalio za odziv.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi „He na Drini“ Miroslav Marjanović zahvalio je bratstvu manastira za prostor, te opštini Višegrad i rukovodstvu preduzeća „He na Drini“. On je rekao da Aktiv sarađuje sa svim udruženjima u „Elektroprivredi“, kao i drugim udruženjima u Republici Srpskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

Šef Transfuziološke službe Univerzitetske bolnice Foča Senka Milić ocijenila je da je akcija odlično organizovana i da se odazvao dovoljan broj davalaca, navodeći da ova zdravstvena ustanova ima solidnu zalihu krvi da se mogu pokriti potrebe svih njihovih pacijenata.

Todor Kovačević iz Vatrogasne jedinice Višegrad treći put je dao krv, kao i član Aktiva „He na Drini“ Jelena Tomić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević pozdravio je humanost dobrovoljnih davalaca, te podsjetio da lokalna uprava izdvaja namjenska sredstva za ove akcije.

Akciju su organizovali Aktiv društava dobrovoljnih davalaca krvi „He na Drini“ i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“, a pokrovitelj je opština Višegrad.

SRNA