Prikazan promotivni film Višegrada za MOSI 2025.

20.09.2023.

U okviru svečanosti povodom Dana i krsne slave Višegrada Male Gospojine u Kulturnom centru „Ivo Andrić“ je prikazan promotivni film za 60. Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ 2025. godine.

U filmu je prikazano kakve uslove Višegrad ima za održavanje ove sportske smotre, uključujući smještajne, sportske, kulturne, prostorne i sve druge uslove koje su potrebne za MOSI.

U filmu su i poruke predsjednika Organizacionog odbora MOSI Nedeljka Perišića i načelnika opštine Višegrad Mladena Đurevića o spremnosti i mogućnostima Višegrada za ovaj sportski događaj.

Đurević je izjavio novinarima da su prezentacijom kratkog filma počele slavske svečanosti koje traju tri dana.

„Prvi zadatak Organizacionog odbora bio JE da obiđu sve terene i naprave presjek stanja kako bismo vidjeli da li ispunjavaju uslove za održavanje određenih sportova. Nakon toga smo obavijestili sve relevantne faktore, na čelu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, da ćemo biti domaćini igara kako bi pomogli opštini Višegrad da realizuje jednu ovakvu manifestaciju“, rekao je Đurević.

Član Stalnog komiteta MOSI Jadranko Janjić rekao je da su pripreme za ovu manifestaciju uveliko počele, te dodaje da je Organizacioni odbor na čelu sa direktorom Zavisnog preduzeća „HE na Drini“ Nedeljkom Perišićem pripremio sav potreban materijal kako bi se građani informisali o ovom događaju.

„Već dva mjeseca intenzivno radimo, što je veliki pokazatelj naše ozbiljnosti i spremnosti Da dočekamo MOSI u našoj opštini nakon 23 godine“, istakao je Janjić.

Povodom stotinu godina postojanja Fudbalskog kluba „Drina HE“ premijerno je puštena navijačka himna pod nazivom „Jedan vijek“ koju su realizovali pjevač i kompozitor Slavko Tanasković i snimatelj Novak Knežić.

SRNA