Prijem za uspješne učesnike sa MOSI

11.07.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem za višegradske sportiste koji su osvojili medalje na 56. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ na Sokocu.

„Opština je, kao i uvijek do sada, podržala naše sportiste, trud se isplatio, četiri medalje su došle u Višegrad, a vjerujem da će na sljedećim Igrama biti još više sportista i medalja“, rekao je Đurević.

On je napomenuo da opština Višegrad izdvaja značajna sredstva za sport i rad sportskih ustanova.

„Nastavićemo sa tim tempom, jer svako ulaganje u mlade sugrađane ispadne na kraju onako kako treba“, naveo je Đurević.

Trener višegradskih odbojkašica Jovo Sarić istakao je da su ovo bile uspješne MOSI i da je napravljen dobar rezultat.

„Sve igračice su dobrovoljno izrazile želju da učestvuju na Igrama, da se druže i naprave dobar rezultat. Svaki rezultat koji se napravi je plod dugogodišnjeg kontinuiranog rada, da bi se takav rezultat napravio neophodna je podrška, a nju uvijek imamo od opštine Višegrad i njenog načelnika, kao i sponzora i trudimo se da to opravdamo“, rekao je Sarić.

Član ženske karate ekipe „Drina“ iz Višegrada Gala Pajović istakla je da su ovo bile veoma uspješne MOSI za višegradske karatistkinje i da su osvojene tri medalje.

„Osvojili smo tri medalje – zlato, srebro i bronzu, a u generalnom plasmanu zauzele smo treće mjesto. Ovim putem zahvalila bih se načelniku opštine Višegrad na podršci i bila je čast predstavljati naš grad na Igrama“, navela je Pajovićeva.

Odbojkašica Ana Nikolić zahvalila se načelniku Đureviću na današnjem prijemu.

„Žao mi je što nismo uspjeli da pobijedimo ekipu iz Foče u polufinalnoj utakmici, ali smatram da smo ostvarili dobar rezultat donijevši medalju u naš grad poslije dugo godina. Imali smo i ekipu koja je igrala odbojku na pijesku, a iako nismo imali adekvatne terene za pripremu, ostvarili smo dobar rezultat na kraju zauzevši peto mjesto“, rekla je Nikolićeva.

Na nedavno završenim MOSI igrama na Sokocu učestvovalo je 75 sportista iz Višegrada i osvojene su četiri medalje.