Prijem za uspješne učenike

04.06.2021.

U Srednjoškolskom centru „Ivo Andrić“ u Višegradu danas je održan prijem za učenike koji su se tokom školske 2020/2021. godine istakli odličnim uspjesima i dobrim rezultatima na takmičenjima iz raznih oblasti.

Učenicima koji su ostvarili zavidne rezultate tokom prethodne školske godine direktor škole Divna Vasić uručila je prigodne poklone.

Ona je istakla da je 89 učenika završilo četvorogodišnje školovanje u ovoj obrazovnoj ustanovi.

„Ove godine, zbog epidemiološke situacije, a na osnovu odluke Ministarstva prosvjete i kulturem neće biti održane svečane maturske večeri. Naši maturanti su se na kraju godine okupili i na sebi svojstven način obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja“, rekla je Vasićeva.

Prema njenim riječima, prvi upisni rok novih generacija počinje u ponedjeljak, 14. juna, a po planu i programu budući srednjoškolci mogu da biraju između smjerova gimnazija, poslovni informatičar, carinski tehničar i mehatronika.

Maturant višegradske gimnazije Marija Đurđević tokom školovanja istakla se kao vukovac u svojoj generaciji.

„Tokom školovanja bila sam član brojnih sekcija i učestvovala sam na vannastavnim aktivnostima“, rekla je Đurđevićeva, koja nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja planira da upiše Informatički fakultet u Novom Sadu.

Učenik trećeg razreda Ekonomske škole Petar Marković učesnik je na takmičenjima iz fizike iako, naveo je, taj predmet nije u školskom programu njegove škole.

„Učestvovao sam na regionalnom takmičenju iz fizike i spremao sam se samostalno uz pomoć profesora Maje Motike, a inače sam i član sekcije iz ovog predmeta“, istakao je Marković.

Planirano je da se u narednu školsku godinu upišu 82 srednjoškolca.

SRNA