Prijem za uspješne učenike

29.06.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za uspješne učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“, kojima su uručeni simbolični pokloni.

„Na ovaj način im dajemo do znanja da smo pratili njihov rad i njihove uspjehe i da ih motivišemo da nastave dobro da uče. Za njih smo organizovali vožnju brodom uz pomoć Andrićgrada do Spomen kompleksa Stari Brod gdje će ih dočekati sveštenik koji će im održati čas istorije“, istakao je Đurević.

On je rekao da opština Višegrad za učenike finansira i maturske večeri, a ove godine obezbijedila je sredstva za kupovinu udžbenika učenicima koji upisuju srednju školu kako bi motivisala učenike da ostanu ovdje, a time se pomaže i nastavni kadar da ne gube časove.

Direktor osnovne škole Momir Radojčić rekao je da je ovo uspješna generacija učenika i da je od ukupno 87 učenika, šest vukovaca, a 26 odličnih učenika.

„Njihov rad i zalaganje su za pohvalu. Želim da se zahvalim opštini Višegrad koja je nastavila sa nagrađivanjem učenika, što je veliki podstrek za njihov dalji rad“, istakao je Radojčić.

Učenik David Simić zahvalio je školi i opštini Višegrad na nagradama koje su im uručene.

„To je poseban doživljaj za sve nas koji ćemo dugo pamtiti. Planiram dalje upisati Muzičku školu u Istočnom Sarajevu“, dodao je Simić.

Direktor srednjoškolskog centra Dragana Zečević rekla je da u ovoj generaciji ima 17 odličnih učenika, te zahvalila načelniku na prijemu koji prepoznaje trud, rad i zalaganje učenika.

Opština je i ove godine organizovala odlazak u Spomen-kompleks Stari Brod za najbolje đake, njihove razredne starješine i direktore škola.

SRNA