Prijem za uspješne sportiste sa MOSI

28.07.2022.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je danas prijem za višegradske sportiste koji su osvojili medalje na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama /MOSI/ u Novoj Varoši, a 16 najboljih i dva trenera nagrađeni su prigodnom novčanom nagradom.

Đurević je naveo da su pratili rad sportita i da su nagradili njihov uspjeh, te zahvalio svim učesnicima jer su bili najbolji ambasadori Višegrada.

Đurević je naveo da je opština kroz budžet predvidjela sredstva za pomoć odlasku sportista na igre, a da je pomogla „Hidroelektrana Višegrad“.

Član organizacionog odbora Miljan Babić rekao je da je oko 70 sportista u devet sportskih disciplina učestvovalo na MOSI-ju.

„Zadovoljni smo nastupom sportista i želim da zahvalim načelniku za prijem onih koji su osvojili medalje“, istakao je Babić.

Trener višegradskih odbojkašica, koje su osvojile dvije bronzane medalje, Jovo Sarić rekao je da je veliko zadovoljstvo sa mladom ekipom otići na MOSI.

„Najbitnije je da postoji želja, a da je sklad u ekipi prisutan. Veliki impuls nam je dala kapiten Sara Glibić koja ima mnogo veće iskustvo. Ovo je jedna velika kruna za sve“, naglasio je Sarić.

Članovi Karate kluba „Drina“ osvojili su zlatnu medalju ekipno i pojedinačno.

Na 57. MOSI učestovalo je više od 2.000 sportista iz 31 opštine iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i FBiH, a naredni domaćin ove manifestacije je Kolašin u Crnoj Gori.