Prijem za učesnike MOSI-ja

12.07.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za sportiste koji su učestvovali na 58. Međuopštinskim sportskim igrama /MOSI/ u u Kolašinu u Crnoj Gori i tom prilikom im dodijelio prigodne poklone.
Višegradski sportisti učestvovali su u sedam sportskih disciplina – malom fudbalu, košarci, odbojci, karateu, stonom tenisu, planinarenju i odbojci na pijesku – zlato su osvojili karatisti, srebro planinari a bronzu odbojkašice.

Đurević je sportistima čestitao na postignutim rezultatima i podsjetio da će Višegrad biti domaćin jubilarnih 60. MOSI 2025. godine.

„To raduje sve sugrađane, posebno višegradske sportiste jer će imati priliku da se takmiče pred domaćom publikom, što predstavlja veliku čast. Naša opština posjeduje kompletnu sportsku infrastrukturu, dovoljan broj sportskih objekata i terena za održavanje takmičenja“, naveo je Đurević.

On je istakao da u finansijskom i organizacionom smislu očekuju podršku Vlade Republike Srpske, jer, kako kaže, ovaj sportski događaj nije samo promocija Višegrada, nego i čitave Republike Srpske.

Karatista Selena Lekanić osvojila je dvije zlatne medalje u senirskoj konkurenciji, a zajedno sa timom u borbama su ekipno osvojili bronzane medalje.

„Ekipa Planinarskog društva `Stolac` takmičila se u planinarskoj orjentaciji i zauzela drugo mjesto u konkurenciji sa sedam ostalih klubova“, rekao je član ovog društva Igor Mučibabić.

Višegradske odbojkašice su u odbojci na pijesku osvojile bronzanu medalju.

„Obzirom da Višegrad nema teren za igre na pijesku, jako smo zadovoljne plasmanom u konkurenciji od 13 ekipa“, rekla je odbojkašica Sara Glibić.

Višegrad je od osnivanja ove najmasovnije sportske manifestacije na Balkanu bio domaćin tri puta i to 1976, 1983. i 2003. godine.

SRNA