Prijem za odlikovane borce VRS

12.01.2021.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je danas na prijemu, koji je organizovao za odlikovane borce Vojske Republike Srpske iz ove opštine, da su oni zajedno sa svojim saborcima odbranili Republiku Srpsku i da je ovo prilika da im se još jednom iskaže zahvalnost kako bi i mlađe generacije nastavile sa očuvanjem Srpske.

„Opština Višegrad ima veoma dobru saradnju sa opštinskom Boračkom organizacijom. Iz budžeta se izdvajaju znatna sredstva za one kojima je pomoć najpotrebnija, a uz pomoć lokalnih i državnih preduzeća i ustanova nastojimo da pomognemo onoliko koliko smo u mogućnosti da bi se zbrinule porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi“, istakao je Đurević.

Nekadašnji komandant Višegradske brigade Vojske Republike Srpske Luka Dragičević rekao je da se svake godine povodom Dana Republike Srpske – 9. januara, okupljaju u Gradskoj kući kako bi razmijenili mišljenja, stavove i dali prijedloge za poboljšanje života boraca.

„Zahvalio bih načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću što održava ovu tradiciju, a obećao je da će tako biti i ubuduće. Status boraca u našoj opštini je relativno riješen, međutim, imamo primjere da neki borci teško žive, nemaju porodice, invalidi su i veoma bolesni, ali trudićemo se da to riješimo u narednom periodu“, naveo je Dragičević.

U opštini Višegrad trenutno žive 22 odlikovana borca Vojske Republike Srpske.

SRNA