Prijem za odbojkašice u „Hidroelektranama na Drini“

19.04.2019.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ u Višegradu Nedeljko Perišić organizovao je danas prijem za članove uprave, sportske radnike i odbojkašice Kluba „Hidroelektrane na Drini“, koje su osvojile šampionat Republike Srpske i plasman u Premijer ligu BiH.

Perišić je istakao da je ovaj uspjeh odbojkašica potvrda dobrog i kontinuiranog rada proteklih godina.

On je naglasio da je preduzeće „Hidroelektrane na Drini“, kao društveno odgovorna kompanija, izuzetno ponosno što je odabralo da pomogne rad ovog uspješnog odbojkaškog kluba koji nosi njihovo ime.

„To je bila dobra investicija i nastavićemo da pomažemo rad ovog i ostalih klubova u Višegradu, da bi njihove pobjede bile konstantne“, dodao je Perišić.

On je istakao da je Višegrad grad sporta i da je vrlo teško biti najbolji u takvom gradu, a da odbojkašice Kluba „Hidroelektrane na Drini“ to definitivno jesu i da zaslužuju veliku pažnju.

Perišić je naglasio da se dodatna pažnja mora pridavati promociji sporta, zdravom odrastanju i da to treba da bude fokus svih klubova.

Predsjednik Odbojkaškog kluba „HE na Drini“ Vladimir Gladanac istakao je da je klub ostvario do sada najznačajniji uspjeh, sa 18 pobjeda.

„Sljedeće godine takmičićemo se u Premijer ligi BiH, gdje je nivo takmičenja mnogo viši nego do sada. Trudićemo se da opravdamo predhodne rezultate i sve ono što je Klub stvorio tokom dugog niza godina“, dodao je Gladanac.

On je naveo da očekuje pomoć sa svih strana i da će uprava u narednom periodu preduzeti potrebne mjere za normalno funkcionisanje Kluba.

Trener Jovo Sarić istakao je da se u sportu mora mnogo i dugo raditi i da je bez iskusnih igrača jako teško praviti ozbiljniji rezultat.

Kapiten Odbojkaškog kluba Ivana Plećić rekla je da je ponosna što je dio ekipe koja je ostvarila ovako dobar rezultat, te zahvalila preduzeću „Hiroelektrane na Drini“.

„Nadam se da smo opravdali njihovo sponzorstvo, jer su oni, osim opštine glavni sponzori“, dodala je Plećićeva.

SRNA