Prijem za najuspješnije učenike srednje škole

26.01.2021.

Povodom školske slave – Svetog Save, u Srednjoj školi „Ivo Andrić“ u Višegradu organizovan je prijem za sedam najuspješnijih učenika ove škole.

Direktor ove škole Divna Vasić rekla je da je ovogodišnji prijem prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji na osnovu preporuka nadležnih institucija, te da neće biti priređena školska priredba.

„Pokušavamo da afirmišemo najbolje učenike, znanje, rad i marljivost, jer smatramo da je znanje neprolazna vrijednost. Ime škole pronose dobri đaci i dobri rezultati, kao i ime profesora koji sa učenicima uče i rade. Veoma sam ponosna na svoje đake jer svih ovih godina naši učenici ostvaruju dobre rezultate na takmičenjima na kojima učestvuju“, istakla je Vasićeva.

Učenica četvrtog razreda Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu Marija Đurđević rekla je da je veoma srećna što ova škola brine o najuspješnijim učenicima.

„Na ovakav način škola nas afirmiše i motiviše da budemo još bolji, da uložimo više truda kako bismo postigli bolje rezultate u budućnosti, ali i da promovišemo nas kao ličnosti i školu iz koje dolazimo“, naglasila je Đurđevićeva, te dodala da školovanje planira da nastavi na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Vuk Šijaković, učenik četvrtog razreda višegradske srednje škole koji je učestvovao na takmičenjima iz informatike, zahvalio je školi na današnjem prijemu.

„Veoma mi je drago što škola prepoznaje naš rad i podstiče nas za dalji napredak u budućnosti. Uprkos pandemiji virusa korona, učestvovao sam na državnom takmičenju iz informatike na kojem sam zauzeo četvrto mjesto. Planiram da upišem računarske nauke na Računarskom fakultetu u Beogradu jer smatram da će mi taj fakultet pružiti neophodno znanje za dalji napredak u toj struci“, rekao je Šijaković.

Srednju školu „Ivo Andrić“ u Višegradu pohađa 300 učenika.

SRNA