Prijem za najbolje učenike osnovne i srednje škole

21.06.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za učenike generacije i vukovce osnovne i srednje škole.

Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ je Ivan Baranac, a učenik generacije Srednje škole „Ivo Andrić“ je Luka Marković.

„Naše đake moramo na ovaj način motivisati da nastave sa dobrim učenjem. Vjerujem da će upisati ono što žele studirati i da će poslije završenih studija odlučiti da se vrate u našu opštinu“, naglasio je Đurević.

On je rekao da očekuje da će na ovaj način podsticanjem studenata, davanjem stipendija i omogućavanjem za odrađivanje pripravničkog staža uspjeti da motivišu studente da se vrate u Višegrad.

„Svjedoci smo velikog odliva, moramo da se borimo i da nađemo još načina da zadržimo sve, a posebno mlade ljude da ostanu ovdje“, naveo je Đurević.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu Divna Vasić istakla je da današnji prijem ima za cilj da afirmiše rad i odličan uspjeh učenika, a i podstrek je za buduće školovanje.

„Ovo je veoma dobra generacija, a većina učenika će upisati tehničke fakultete. Kao njihov bivši direktor i profesor, želim im uspjeh u budućem školovanju i životu“, rekla je Vasićeva, te dodala da prvi put poslije 20 godina đak generacije nije iz gimnazije.

Učenik Tomislav Žuža, koji je završio Ekonomsku školu, rekao je da će upisati Medicinski fakultet u Foči.

„To što sam primljen danas u opštini Višegrad znači da sam ostvario jedan od svojih ciljeva da školu završim sa odličnim uspjehom“, naveo je Žuža.

Učenik Marija Đurđević, koja je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti osvojila drugo mjesto, rekla je da joj pripala čast što se našla na današnjem prijemu.

„Zahvalila bih načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću jer je današnji prijem znak da lokalna vlast brine o učenicima koji ostvaruju zapažene rezultate i na taj način nas podstiču da te rezultate u budućnosti ponavljamo“, navela je Đurđevićeva.

Nastavnik geografije u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu Dragana Bošković čestitala je svim učenicima na postignutim rezultatima, te poželjela uspjeh u nastavku školovanja.

„Načelnik opštine Višegrad ima razumijevanje i cijeni uspjeh naših učenika, a ovom prilikom mu zahvaljujem na današnjem prijemu i prigodnim poklonima“, istakla je Boškovićeva.

Učenik generacije Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Ivan Baranac rekao je da dalje školovanje nastavlja u višegradskoj Gimnaziji.

„Zahvalio bih načelniku opštine na prijemu i prigodnim poklonima koji će nam značiti, kao i direktoru osnovne škole koji mi je omogućio da odlazim na razna takmičenja na osnovu kojih sam postao učenik generacije“, naveo je Baranac.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ 26 učenika završilo je školu sa odličnim uspjehom, a Srednju školu „Ivo Andrić“ završilo je 19 učenika sa odličnim uspjehom.

SRNA