Prijem za mališane u Gradskoj kući

05.10.2021.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević danas je, povodom Nedelje djeteta, primio mališane obdaništa „Neven“ i njihove vaspitače i uručio im prigodne poklone.

Prema riječima Đurevića, ovo je tradicionalni prijem i prilika da djeci budu uručeni darovi.

„Javna ustanova `Neven` jedna je od uspješnijih ustanova u našem gradu, a zaposlenima dugujemo zahvalnost jer nesebično i požrtvovano daju sve od sebe da naša djeca imaju što bolje uslove za boravak. Naša obaveza je da, kao i do sada, obezbjeđujemo opremu i podršku kako bi se djeca razvijala na najbolji način“, rekao je Đurević.

Vaspitač u obdaništu „Neven“ Slobodan Sikiraš kaže da je saradnja sa opštinom izvanredna i ističe da ovaj prijem mnogo znači djeci, ali i zaposlenima u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Istim povodom za mališane obdaništa „Neven“ i njihove vaspitače upriličena je i posjeta Graničnoj policiji čiji pripadnici su organizovali vožnju službenim automobilima gradskim ulicama i pokazne vježbe.

U okviru obilježavanje Nedjelje djeteta, biće organizovana sportska takmičenja u dvorištu obdaništa, kao i premijerno izvođenje plesnih tačaka, a mališani će posjetiti bioskop u Andrićgradu i Gradsku biblioteku.

Završnica ovogodišnjeg obilježavanja Nedjelje djeteta biće posjeta sveštenika, zajednička molitva i podjela prigodnih poklona mališanima koji će svoje poruke predstaviti u dvorištu Ustanove.

Nedelja djeteta obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a cilj manifestacije je promocija prava djeteta, poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanje šire javnosti o potrebama djece, te njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

SRNA