Prijem za dvoje volontera – studenata Medicinskog fakulteta

22.06.2020.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za studente Medicinskog fakulteta u Foči Živka Ušćumlića i Draganu Simić koji su za vrijeme epidemije virusa korona volontirali u višegradskom Domu zdravlja.

Đurević je zahvalio studentima i istakao da su oni požrtvovani i veoma humani ljudi, jer su provodili i po 12 časova pomažući zdravstvenim radnicima.

„Kada završe fakultet, obećali smo da ćemo im omogućiti odrađivanje pripravničkog staža u Domu zdravlja Višegrad. Naše je da nagradimo sve koji pokažu primjerom da žele dobro našoj lokalnoj zajednici“, naveo je Đurević.

On je istakao da opština Višegrad svake godine obezbijedi stipendije u saradnji sa preduzećem „Hidroelektrane na Drini“.

Apsolvent Medicinskog fakulteta Dragana Simić rekla je da se prijavila na volontiranje da bi pomogla u prevenciji epidemije virusa korona i zahvalila osoblju Doma zdravlja i opštini Višegrad.

Apsolvent Medicinskog fakulteta Živko Ušćumlić rekao je da je volontiranjem želio da pomogne, da nauči nešto novo i da pomogne u edukaciji stanovništva kako da se zaštiti od virusa.

SRNA