Prijem za dobrovoljne davaoce krvi

29.09.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je prijem za dobrovoljne davaoce krvi iz Udruženja „Stara Hercegovina“ i društava iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koji učestvuju na današnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Đurević je rekao da je ove godine u akciji učestvuje 15 udruženja, što govori o brojnosti i humanosti ljudi koji dolaze na ove akcije.

„Ove godine je obilježavanje i pojedinih jubileja, Udruženje `Stara Hercegovina` obilježava 18 godina postojanja. Pojedini članovi daju krv po 80. i 90. put što je veliki jubilej“, istakao je Đurević.

On je naglasio da ga raduje što su predstavnici udruženja izrazili zahvalnost što dolaze u Višegrad.

„Naše višegradsko udruženje je organizovano, ostvaruju zapažene rezultate u broju prikupljenih doza krvi. Opština Višegrad pomaže ovo udruženje i moramo imati visok stepen odgovornosti prema njima“, napomenuo je Đurević.

Predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi „Stara Hercegovina“ Pero Krstić rekao je da načelnik opštine tradicionalno organizuje prijem za sva društva.

„Velika mi je čast da se slavske svečanosti završavaju akcijom davanja krvi, što govori da je Višegrad humani grad“, istakao je Krstić.

Dobrovoljni davalac krvi Milenko Eraković iz Nikšića rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što je ponovo u Višegradu.

„Drago nam je što je načelnik prepoznao važnost akcije i što organizuje prijem. Mnogo nam znači kao poštovanje prema davaocima, humanim ljudima koji bez inetresa spašavaju tuđe živote“, istakao je Eraković.

Akcija dobrovoljnih davalaca krvi organizovana je u okviru slavskih svečanosti opštine Višegrad – Male Gospojine.

SRNA