Prijem za djecu koja putuju na ljetovanje u Bečiće

26.07.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za 30 djece, kao i vaspitače, koji će u ponedjeljak, 29. jula otputovati na desetodnevno ljetovanje u Bečiće u okviru programa „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

„Opština Višegrad obezbijedila je skromni džeparac za djecu i majice sa grbom opštine. Djeci i vaspitačima želim ugodan i lijep boravak na moru“, istakao je Đurević.

Referent dječije zaštite u Centru za socijalni rad Ilinka Baranac rekla je da sa djecom idu dva vaspitača i jedan roditelj.

Ona je istakla da iz evidencije Centra za socijalni rad ide 20 djece, iz Udruženja „Četiri i više“ četvoro, iz Udruženja sa posebnim potrebama četvoro i dvoje djece ispred Boračke organizacije Višegrad.

„Ovo je 18. put da se ide, lijepo iskustvo i lijepo druženje. Mnoga djeca nemaju priliku da odu na more i ovo je jedinstvena mogućnost da odu na ljetovanje“, napomenula je Baranac.

Cilj projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje njihovih razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

SRNA