Prijem i novčane nagrade za najbolje srednjoškolce i osnovce

18.06.2024.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za vukovce i učenike generacije osnovne i srednje škole i tom prilikom im uručio novčane nagrade.

Učenici generacije nagrađeni su sa po 500 KM, vukovci sa 100 KM, a odlični učenici sa 50 KM.

Đurević je rekao da je ovo prilika i da budu se pohvaljeni nastavnici i profesori koji su dali sve od sebe da ovi đaci budu najbolji među najboljima.

„Duži niz godina imali smo i organizovanu vožnju brodom za najbolje učenike, ali ove godine, zbog niskog vodostaja Drine, vožnja će biti odgođena za drugi dan“, naveo je Đurević.

Učenik generacije u osnovnoj školi Andrea Benđo rekla je da joj osnovna škola nije predstavljala problem, da planira da nastavi sa marljivim radom, dodajući da će mnogi od njih upisati gimnaziju.

Učenik generacije u srednjoj školi Anastasija Milosavljević rekla je da planira da upiše Vojnu akademiju u Beogradu.

Ona je zahvalila za prijem, ističući da im je to podrška i zahvalnost za sve što su do sada postigli.

Profesor Ljerka Petrović zahvalila je za prijem i podršku Opštinske uprave, ističući da je ovo dobra generacija srednjoškolaca kojima je poželjela da upišu fakultet koji žele, kao i sreću u životu.

Pedagog u osnovnoj školi Tanja Novaković zahvalila je u ime škole i direktora načelniku i Opštinskoj upravi za podršku koja je važna na prelazu iz jednog perioda djetinjstva ka novom.