Predstavnici 18 japanskih kompanija u opštini Višegrad

20.06.2023.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa predstavnicima 18 japanskih kompanija iz različitih privrednih oblasti o mogućnostima ulaganja na području opštine, odnosno Republike Srpske i BiH.

Đurević je istakao da je zadovoljstvo ugostiti privrednike iz Japana.

„Njima se dopada kultura, hrana i vjerujemo da će iz ovakve posjete uslijediti neka vrsta saradnje. Njihov dolazak i viđenje onoga što Višegrad može da ponudi, može doprinijeti i većem broju turista i predstavljanju svega što imamo“, rekao je Đurević novinarima.

On je naglasio da ovo nije prva posjeta delegacija iz Japana i da je zahvaljujući ambasadoru BiH u Japanu Siniši Berjanu Višegrad i ranijih godina ugostio ljude iz Japana.

Privrednik Jasuo Nagai iz Japana rekao je da je prvi put u Republici Srpskoj, ali da se osjeća kao da je u rodnom gradu.

„Želim da zahvalim za divan doček. Cilj našeg dolaska jeste da utvrdimo koja će saradnja moći da bude najuspješnija između naših zemalja“, istakao je Nagai.

Privrednik Amitani Joić rekao je da je turizam najbolja atrakcija i da je gostoprimstvo slično njihovom, ali još više razvijeno.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan.

SRNA